Wij zijn een kleine, doch serieuze Heilige Birmanen Cattery in het noorden van de provincie Groningen, op het Hogeland.Wij fokken op gezondheid, karakter en schoonheid en zijn lid van Felikat en de Rasvereniging Heilige Birmanen.

 

 

 

Reeds zo'n jaar of 15 geleden raakte ik in de ban van de Heilige Birmaan. Een vriendin van mij had er drie in de kleuren, blue-, chocolate- en redpoint. Nooit eerder had ik zulke mooie, maar vooral ook lieve, aanhankelijke knuffelkatten gezien en dan die blauwe ogen......om in te verdrinken zo mooi! Vanaf dat moment was ik vast besloten dat ik eens Heilige Birmanen wilde.
Hélaas had ik op dat moment een huis zonder tuin in een zeer drukke binnenstad, dus vond ik dat geen geschikte omgeving om poezen te houden.
Toen ik dan ook jaren later op het platteland van Groningen ging wonen, stond het voor mij vast dat ik mijn droom, een eigen Heilige Birmanen Cattery, wilde verwezelijken. In 2005 was het dan eindelijk zo ver, na de nodige voorbereiding zag

Cattery C'est le Rêve! het daglicht.


C'est le Rêve! Letterlijk "het is de droom", mijn droom die uitkwam!
Ook is "C'est le Rêve!" in het frans een uitroep voor iets uitzonderlijks, de vertaling is "beter kan 't niet!" Wel, wie vindt zijn eigen huisdier/birmaan nou niet het beste, liefste, geweldigste etc. Kortom dit leek mij een zeer geschikte "achternaam" om mee te geven aan onze toekomstige kittens.